Preggo morsan

Graviditets blogg rakt igenom

dvala

Publicerad 2012-06-30 21:52:04 i Allmänt

Jahapp igår kväll så blev vi helt plötsligt barnlediga. Kevin har pappa vecka och Douglas ville sova hos farmor.
Men jag kan erkänna att nu när jag är gravid så tycker jag att det är lite jobbig när jag inte har alla samlade. Men i morse var det skönt att få sova ut och det behövde jag. För hör o häpna JAG, soffälskar'n #1 sedan 4 månader var uppe sent igår.

Jag o Johan var ute o käka och självklart slog jag till lite extra och fyllde på min kolhydrathalt och beställde en skagenmacka.
Sen drog vi vidare till ett härligt gäng och tjötade till klockan 01.00. Shittan brittan, har inte varit uppe så sent på evigheter.
Och det var underbart, jag kände mig levande. Som en björn som har kommit ur sitt ide efter en evighets dvala. Jag hade ruskat av mig tröttheten, slängt av mig mysdressen. Den tråkiga, griniga Eva var ett minne blått och tadaa här har en social preggo vaknat till liv.

Så var klart värt att vara lite trött idag.

storlekar och kameltå

Publicerad 2012-06-27 14:23:52 i Allmänt

Åkte till Skövde med en tanke att jag skulle hitta ett par skit snygga, sköna preggo byxor. Men den härliga tanke blev till en mardröm. Och jag kan med största säkerhet berätta att alla skaraborgs preggon har storlek 38. Jag raffade åt mig ett gäng byxor till omklädningsrummet i storlek 36 som är min storlek. Hhmmppff. Ett par sköna shorts i turkos, gröna. Passa faktiskt perfekt, fast dem var tajta. Men vilken syn om jag skulle lägga ut kort på det så skulle ni nog med största sannolikhet sätta eftermiddagskaffet i fel strupe. Men ni kan tänka er som så här... ett apelsinskal lindat runt mina lår. När fan hände detta? Att celloliterna vandrade ner mot knäna.
Ett annat par var ett par fluffiga i strl 36. När jag väl fick på mig dem med lite lirkande över höfterna, så kom nästa chock. Kamel tå!!! Inser då att det inte är någon ide att prova vidare, ut och söker byxor i strl 38 och det var utplockat.

Satte mig på ett fik och tröst fikade lite kolhydrater o socker.

gummiband

Publicerad 2012-06-26 18:34:58 i Allmänt

En snabb lösning.
Skit sak samma att trosorna syns, har juh ändå en tröja som täcker rumpan.

Konditionen på topp

Publicerad 2012-06-26 10:11:28 i Allmänt

Tog en promenad med Kevin o Lowa, vågade inte gå för långt. För att få ont i fogarna slipper jag helst.

Men nu undrar jag, vart min kondis har tagit vägen? Flåsar o har mig efter bara några meter. Och detta har inte börjat nu nyligen. Nänä så fort pluset kom på stickan, så blev allt tungt. Det var knappt att jag kom upp ifrån toastolen då jag testa. #Åå ett plus, pho pho! Jag som hade en vision inban jag blev preggo, att jag minsann skulle träna på gymet och hålka mig i form. Yea right.

Kön och mögelost

Publicerad 2012-06-25 16:09:37 i Allmänt

Då har man varit på ultraljud och fått se den lilla och efter många titt så vågade barnmorskan säga att det var en liten tjej. Jag som har varit så säker på att det är en pojk, så jag är lite i chock. What har jag haft fel känsla alltså.
 
Men det är så fachinerande att barnmorskorna kan se allt på bebis. Hjärtat, njurarna, magsäcken osv.
Titta här sa bm, så ser ni hur blodet flödar från hjärtat och tillbaka. Hmm är jag kocko som inte ser och sätter huvudet på sned och försöker att förstå hur sköen hon kan se det. Samma sak när hon titta på könet, Johan var snabb och säga att han såg. Hää vart då? Dem 3 strecken, där, just där ja. Och då betyder 3 streck vadå? Blygläppar och klitoris. Jaha!
En söt liten rumpnisse
 
Och så blev det fraflyttat från den 27 nov till den 4 dec, Hmmppff!!
 
Jag känner faktiskt den lilla sprattla till i magen emellanåt om det nu inte är mina tarmar som har för mycket luft. Det längtar jag massor efter att få känna en fot sticka ut elle rnär bebis har hicka. En häftig känsla, man kan tro att man har en alien i magen.
 
 
Något som jag är sjukt sugen på är brieost och mögelost, med risk att jag får mammamaffian efter mig så kommer jag att skriva detta ändå. Jag äter det. Inte jämt men det känns så syndigt gott att köpa det och sedan moffsa i mig det på mitt älskade kolhydrat laddade bröd. Men va fasen, jag röker inte, dricker inte och inga starka läkemedel. Men ädelost på tub ok att äta, så det är min dagliga intag av göttigheter.
 

ALV

Publicerad 2012-06-17 15:17:59 i Allmänt

Nu är vi hemkomna från Vimmerby. Kan juh säga att det inte har varit någon relax helg, jag är helt slut. stugan varliten o trång, Douglas har varit så uppspelt så hans mun har gått i ett och varit rastlös dem få (men tillräckligt) timmarna vi spendera i stugan. Astrid Lindgrens värld var toppen och båda pojkarna storm trivdes. 

Jag fick så förbannat ont i nedre partiet efter allt traskande så jag gick som halta Lotta. Bästa position var när benen var brett isär. Nä usch o fy, har fortfarande lite ont. Så jag ligger i soffan med soffkudden mellan bena.

Nä nu ska jag blunda lite.

När sanningen kommer fram

Publicerad 2012-06-15 07:24:00 i Allmänt

Skrev här om dagen att jag var rätt stolt över att jag inte åt så mycket skit. Men det är inte hela sanningen har jag nu insett. Jag älskar mackor, varma, kalla, rostade, baguetter, luftiga, grova, hårda Ja-a alla sorters. Inser nu att min kropp är överflödig med kolhydrater. Det är en bebis jag komner att föda ut och INTE kolhydrater. Kommer att ha ett kolhydrat töcke runt min midja i 10 år juh.

Hepp nu ska jag packa i bilen det sista. För nu drar vi till Vimmerby och ska leka 2 dagar på ALV.

nojjig

Publicerad 2012-06-14 21:03:57 i Allmänt

Hittils i denna graviditet har jag varit väldigt nojjig. Har icke varit de vid de tidigare graviditetet, men denna ojojoj. Först så trodde jag inte att jag var gravid (har juh trots allt fått negativa test x antal månader tidigare), trots 5 positiva tester. Så när jag var i vecka nio var jag tvungen att gå ett steg till. Så att jag kunde få ett svar på att det finns ett litet hjärta där inne och framför allt om det tickade. Så ringde jag in och fejkade att jag hade blött lite och ojaa visst fanns det en liten böna där med ett tickande hjärta. Men min oro fortsatte, jag har redan fött två friska o perfekta pojkar. Varför skulle denna vara frisk. Så ett trippeltest där dem tar blodprov på mig och på så sätt kan se sannolikheten att bebis har down syndrom eller edwards syndrom. Så då fick jag se det lille grynet igen för att se att jag var rätt i tiden för attta blodprovet. Idag kom resultatet och jag har inte alls stor risk. Så jag har en liten fridk bebis i magen. Så nu borde jag kunna andas ut, eller?

Utkast: Jun. 11, 2012

Publicerad 2012-06-11 21:11:03 i Allmänt

Då var sommarfesten över.
Halv ligger i soffan och funderar på varför man får större mage på kvällen?
Nåt som kan få mig att vilja spy är tanken på att käka pizza eller någon annan snabbmat. Visst kan jag äta det, när latheten tar över och hungern blir för stor. Men iaf så när familjjen käka pizza nu på kvällen så mumsa jag i mig nektariner. De ni... men ändå så är det 5 plus på vågen.

Snart så

Publicerad 2012-06-11 16:59:01 i Allmänt

Snart sommarfest för Kevins klass, helt sjukt att han börjar 3:an efter sommarn. Tiden går tokfort nu för tiden.
På fredag är det skolavslutning, stor risk att mina gravida-mamma-hormoner tar över. Bäst att ta med sig servetter. Det är juh allt rörande att höra barna sjunga sommar sånger.

I'm back

Publicerad 2012-06-11 13:24:42 i Allmänt

Har nu bestämt mig att börja blogga...igen. Andledningen är att jag vill komma ihåg denna graviditet. Väntar barn nr 3 och har sagt att jag ska njuta varenda sekund, för detta är sista gången. Nu är jag i v 16 och jag känner att jag inte riktigt kan njuta än. Jag har inte haft något morgon illamående, men eftermiddags o kvälls illamående däremot. Har inte pjukst iaf. Börjar få känningar av foglossning och känner mig allmänt fet. That'it. 
 
Men nu vill jag inte att någon tar mig bokstavligen, för jag kommer garanterat spy ur mig en hel del skit. Mina hormoner är ta mig fan inget att leka med. Ibland kan det nog låta som om att det skulle vara bäst om jag bodde själv på en öde ö, för att jag inte klarar av mina nära o kära och hur dem stackarna ska stå ut med mig. Men jag älskar min familj sjukt mycket och är överlycklig över en liten till.
 
 
Det var tänkt en bild här, men sitter med mobilen och det gick sjukt segt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Jahapp, väntar barn nr 3 och det sista antagligen. Har sagt att jag ska njuta varenda sekund, men är det så himla underbart som man minns graviditeten. Så här kommer mina tankar... mina känslor och mina hormoner. Det kan förekomma en del ironi, så ta inte allt bokstavligt. Läs, njut och fundera.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela