Preggo morsan

Graviditets blogg rakt igenom

upplevelse

Publicerad 2012-08-30 19:11:04 i Allmänt

Vilken upplevelse, blev allt lite tårögd när bebben låg där inne i magen och tutta på tummen. Men det var inte alldeles lätt att föra fingrarna rätt, för dem var en sväng i näsan innan dem slank in i munnen.
Vilken enorm kärlek man har till sina barn, även om de ligger imagen och sparkar revbenen ömma eller om dem retar en till förbannelse med sin trots;
Nu bekräftades det att det var en liten tjej, för liten var hon. Hon låg under medel vikten, men det var inga problem med flödet mellan moderkakan o lillfis. Hon rekomenderade att vi skulle kontakta vår bm för vidare koll om 2-3 veckor.


Tjuvtitt

Publicerad 2012-08-30 08:45:53 i Allmänt

Idag är det en tjuvtitt på lillfisen i Göteborg.
Det ska bli så häftigt. Kevin har fått ledigt från skolan, bara för att få följa med. Man får ha med 5(tror jag) anhöriga och barn över 7. Tror att det kommer göra han gott. Det skiljer 9 år mellan dem. För när lillfis är i sin ljuvliga 6 års trots är Kevin i full fart ned att åka moppe och ha problem med rösten.
Nu börjar jag känna att det närmar sig eller rättare sagt Jag börjar inse att vi ska ha en liten bebis här, som är en av oss *mäktigt. Har ju förstått att jag är gravid men inte tillåtit mig att tänka efter graviditeten. Tror det beror på all min rädsla att det skulle vara något fel på lillfis. Men nu drömmer jag om bebbe och att det är en tjej och otroligt söt. Appropå drömma, så har jag blivit så trött det sista. Tror inte det beror på lillfis, vägrar skylla på det. Men en power nap på dagarna är nödvändigt om jag inte jobbar då.
 
 
 
 

flötigt godis

Publicerad 2012-08-24 21:43:37 i Allmänt

Jahapp.... Har haft fredagsmUs ( som Douglas säger) och för ovanlighetens skull var jag sugen på flötigt godis. Såsom ostbågar o mjölkchoklad. Men jag som lätt får uppstötningar av ostbågar annars, så kan ni juh bara gissa hur det är nu. Jag halv ligger i soffan, livrädd att sätta mig upp. För då kommer mini pjoken att åka ur munnen/halsen. Men men skit sak samna, för det var så in i helsickes gött medans jag åt. Nu ska jag krypa ner, för i morgon ska jag dygna på jobbet.

mvc

Publicerad 2012-08-21 13:13:31 i Allmänt

MVC idag då... lyssnat på den galloperande hästen i magen. Det är precis så det låter, en häst som är på full språng. Det första fisen gör är att kicka till så det ekar i "högtalar'n". 144 slag i minutern. Måttet på magen var 24 cm.

strid...

Publicerad 2012-08-18 13:31:34 i Allmänt

HAA, nu är jag ett steg närmare att vinna över ett av pregghormonerna. Har införskaffat mig finnmedel. Så nu ska jävlarna plågas ut. Men ärligt så tror jag att detta är det ända jag har chans att strida mot och vinna. För när gråtattackerna kommer smygandes eller ils-attackerna hoppar på en, så har jag ingen chans.

Morgon urin?!?

Publicerad 2012-08-17 08:05:28 i Allmänt

På tisdag ska jag till Mvc och innan dess ska jag ha varit på labb och lämna blod. Det är så att jag är R- och då måste man lämna blod 3 grr (?) under graviditeten. Och även ett urinprovs burk skicka hon med och sa att jag skulle lämna morgon urin till labbet. Men nu undar jag vilken tid morgon urinet är, 01, 03, 05 eller 07??? Så varenda gång jag var tvungen att tömma min blåsa i natt satt jag på toastolen osäker med burken i handen.

myter om kön

Publicerad 2012-08-14 11:53:44 i Allmänt

Det finns många myter ang graviditet som kan avslöja vad det är för kön i magen. Vissa är oxå experter på dessa och som kan förutspå vad det är för en slags bebis. En med eller utan snopp, alltså 50/50. Just det här med magformer är populärt, själv så har jag aldrig lärt mig det. Hur många gånger har man inte hört detta -Det där är en typisk pojkmage. Eller - Det där är en tös, det ser man på formen. Men jag kan juh säga som så här... alla 3 gånger jag har varit ett preggo så har min mage sett lika dan ut. Ska lägga ut bilder senare. Sen kan man tydligen se på benen vilket kön bebben har... oja har man tjocka o svullna ben är det en pojke och tvärtom en flicka. Sen så finns det yttligare ett ställe på kroppen som experter kan kolla för att förutspå könet och det är ansiktet. Är man finnig så är det en tös. Denna myten säger att tösen tar skönheten från mamman. Men sen så kan man forska lite djupare... spyr mamman mycket eller mår mycket illa är det en tös. Eller vilka crawings mamman har. Är man sötsugen är det en tjej och sura o salta saker är det en pojke. Så nu ska jag skriva om skillnaden mellan denna graviditet o förra. FINNIG!!! Har aldrig varit så här finnig i HELA mitt liv. Sammanlagt! Halsbrännan från hell... visst hade jag lite halsbränna dem andra gångerna, men nu är det fan i mig Urk. Små pjukar upp i munnen hör vardagen till. Hmm och detta med crawings... mackor. Men det är juh varken sött eller surt. Sen gillar jag apelsiner o nektariner. Kan väl oxå erkänna att mitt psykiska mående har pendlat mer under denna graviditet. Ifrån att tycka att allt är så vackert och underbart till att nästa sekund tycka allt är grått och hur tråkigt allt är.

fartfylld helg

Publicerad 2012-08-12 18:35:03 i Allmänt

Det har varit en händelserik helg för lillfisen. Först på fredag var det bilbingo, så lillfis fick kämpa med att dela plats med en välfylld urinblåsa som var omöjlig att tööma förrens det var paus.
 
 
Lördag var det fest, hade sketa sköj. Så jag skratta så det klunkade i magen oavbrute. Efter alla turkisk peppar shottar som dracks ( ej av mig) kände jag tillslut smaken i munnen, så min huvudvärk i morse berodde på det.  En sympati baksmälla. Även korta dans moves blev det, så ett härligt gung fick lillfis.
 
Idag bar min rastlösa själ iväg till Sommarland med Douglas. Först en kallchock för magen, då D skulle bada. Sen avslutades allt med karusell åk, allt ifrån släng gungan  till snurrande te koppar. 
Så visst har bebben haft en fartfylld helg, om man jämnför med dem andra dagarna hon levt i magen. Då det inte har varit någon som helst rörelse på morsan.
Så nu är jag helt slut, nu börjar nedräkningen tills det är OK att lägga sig.

Allemansrätten

Publicerad 2012-08-12 10:43:21 i Allmänt

Jag har funderat på en sak, va är det som gör att en preggomage blir till allemansrätt för alla att känna på. Jag menar så fort folk (oftast tjejer) ser en preggomage så blir händerna som magneter till ens mage. Visst så tycker jag det är mysigt med andras gravid magar när jag själv inte var gravid, men inte så att jag tog mig friheten att talla på främmandes magar och UTAN att fråga.
Sen så älskar jag när darling känner o klämmer på magen och letar hur Vårat barn ligger i min mage.

tjöt

Publicerad 2012-08-10 22:46:35 i Allmänt

Ibland kan kan vara den tjatigaste på denna jord, 150 ord i minuten. Men annars är han super go
 

all evighet

Publicerad 2012-08-08 10:16:34 i Allmänt

Jag tycker att preggoveckorna rusar fram, jag går in i ny vecka var o varannan dag känns det som. Men när jag tänker på att lillfis kommer den 4 dec är det juh all evighet kvar. Då har jag varit med om varje årstid som gravid, först vår, sommar, höst och sist vinter.

gravid hjärna

Publicerad 2012-08-06 18:29:40 i Allmänt

Idag har min hjärna varit extremt gravid. Ni som inte vet vad jag menar, så är det som så här. När man är gravid är inte tankeverksamheten i sitt fulla bruk. Det går lite långsammare att tänka, glömma bort saker och vara fummlig. Man kan säga att den tar semester.
På jobbet när jag skulle dricka mitt fm kaffe, så glömde jag bort för ett kort ögonblick hur man gör när man dricker, för en redig kaffe fläck på min vita tröja.
När jag satt och skrev, så glömde jag bort vad och om vem jag skrev. Ghasch.

Så har det fortsatt, påbörjar att packa upp varorna för att sedan börja städa. Efter en timme såg jag påsen på köksbänken och satte in mjölken i kylen.
Fan lika bra att jag går o lägger mig ass

mina preggo hormoner är i obalans

Publicerad 2012-08-04 09:25:37 i Allmänt

Denna morgon kokar det i mig. Inget särskilt har hänt, men jag vakna alldeles för tidigt (tack Douglas). Så fort ljudnivån har stigit över det normala har jag tänt till på en gång. Det är inte så att kidsen är osams men dem ska flamsa hele tin... ghhaaach.

få upp puls

Publicerad 2012-08-03 07:50:35 i Allmänt

Igår så kände jag mig duktig, tog en rask promenad. Go musik i lurarna som gjorde att man ville trampa i takt. Underbart!!! Visst så kändes det i fogarna och täta sammandragningar, men skit i det. Härligt att få upp puls.

Om

Min profilbild

Jahapp, väntar barn nr 3 och det sista antagligen. Har sagt att jag ska njuta varenda sekund, men är det så himla underbart som man minns graviditeten. Så här kommer mina tankar... mina känslor och mina hormoner. Det kan förekomma en del ironi, så ta inte allt bokstavligt. Läs, njut och fundera.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela