Preggo morsan

Graviditets blogg rakt igenom

kaffekokar'n

Publicerad 2012-10-31 19:21:41 i Allmänt

Har nämnt förut om mina sömnsvårigheter och bebis aktiva liv i magen. Men ibland är inte den kombitionen så värst rolig. När man ligger och kämpar med att sova och har en liten som sprattlar åt alla håll o kanter. NÄÄ! Funderade här om natten när lillfis var som mest aktiv om hon gjorde kaffekokar'n ner i bäckenet på mig eller om det var öronen hon fladdra med. För det "bubbla" nere i magen... Men även fast sömnen är som den är, så går tiden fort. Har gått in i v 36, shit va hände där.

stackars barn...

Publicerad 2012-10-23 15:41:13 i Allmänt

Jag är nog världshistoriens trökigaste människa nu. Jag är så trött på att vara trött.
GICK(!!!) Ner till stan innan och fika med Kajsa. Härligt att vara social för en stund, man känner sig levande för en stund och blir tankad med god energi. Men nu ligger jag i soffan som om sista stund är kommen. Douglas tycker det är helt OK att passa upp mig. Släpper in o ut hunden vid behov. Hämtat min mobil. Hämtat vatten. Synd bara att han inte kan kissa åt mig. Får faktiskt lite ångest att jag är så tråååkig. Barna kommer säkert ha ångest vid vuxen ålder när gravid kommer på tal. -Du bara vilar och är sur brukar Kevin säga och det är som ett hugg med ett samuraj svärd i mamma hjärtat när ens son säger det.
Men men snart är bebis ute och jag blir återställd och sover som en sessa(?) om nätterna.

Fixar lista

Publicerad 2012-10-22 11:18:36 i Allmänt

Tiden går så fort tycker jag om 2 dar går jag in i vecka 35 och detta insåg jag förra veckan. Stressen smög på... att det kanske var dax att börja fixa saker.
1.Sängen ska ner ifrån vinden och monteras.
2.Sängkläder ska fixas, samt madras och sängskyddet ska tvättas.
3. Fixa vagn.
4. Fixa bebis kläder, har juh inget kvar sen grabbarna.
5. Skötbord
6. Amningspump? Är bra att ha va?
7. Kolla upp om man kan hyra bilbarnstol på mvc annars köpa det.
8. Fundera på vad som ska packas med till BB...

Så denna vecka har jag fixat 2, liten del i punkt 4, 5.

Bebis i pungen

Publicerad 2012-10-15 09:13:30 i Allmänt

Det här med att ha en bebis i magen är något som fachinerar barn. Inte mina barn dock, det är näst intill äckligt att ta på min mage när man säger att lillfis sparkar iaf för Kevin. Men dagis barnen på Douglas dagis är djupt fachinerad av min växande mage och frågar varje gång jag kommer till dagis vare sig det är lämning eller hämtning även under samma dag. Om bebis har kommit ut??
Samma svar får dem varje dag, -nej den har inte kommit och ni komner ställa samma fråga x antal gånger till. 
Men idag så hade jag denna konversationen med en smart fyra åring. - Det tar lång tid för bebisar att komma ut. Jag håller med honom. - För först är man i pappas punkt. Chockerande så håller jag med honom. - Till sist säger han att alla killar har bebisar i sina punkter. Douglas spärrar upp sina blå och ser förvånad ut. 
Så nu vet jag viljen diskution vi kommer ha sen när han kommer hem.

Bläckfisk

Publicerad 2012-10-12 08:00:06 i Allmänt

Bebisen som bor i min mage nu är den mest livligaste utav alla inneboende min mage har haft.

Det sprattlas, bökas, boxas och kickas mestadels hela ti'n.
Ibland sticker det ut på alla håll o kanter på magen och tanken på att det är en bläckfisk med sina 8 armar börjar jag tro på mer o mer.

Men denna livliga inneboende har juh boende kontrakt
till den 4 dec, annars kommer jag skicka en uthysnings ;-)

kuddar

Publicerad 2012-10-10 08:08:27 i Allmänt

Det här med att sova dåligt, underlättas inte med att man måste stötta upp kroppen med kuddar. En kudde mellan benen och en under magen. Och den enda sköna liggställning är att ligga på sidan. Så när man ska byta sida, så måste man först få med sig sin enorma kropp sen alla kuddar och till sist hitta en skön position. Och när nätterna är som värst, vrider man sig rätt så många gånger. Och i natt var jag så öm i höftpartiet... nä fy fan. Nattetid är det värsta, jag vill så gärna ha en god natt sömn helst minst 6 timmar.

Det som inte dödar, det härdar. Eller?

Publicerad 2012-10-07 08:37:50 i Allmänt

Denna sömnsvårighet som jag har i denna graviditet, gör mig gråhårig och snart skallig som Skalle-Per. Frustrationen gör så att jag vill slita mitt hår;-)
Denna natt snarka jag ihop ynka 3 timmar. Yehaa! Just va man behöver.

Kanske kroppens sätt att förbereda alla vakna nätter som komma skall, haha.

En killes graviditet

Publicerad 2012-10-04 21:31:03 i Allmänt

Undrar hur det är för killen i förhållandet när tjejen är gravid. Hon klagar (oftast) på både det ena o det andra under graviditeten. Men hallå... detta måste vara en chock, en förändring för killen. Ifrån att ha en hotchi potchi brud, som har kontroll på sin känslor. Knappt fiser och om hon skulle råka lägga en smygare så lukrar det självklart hallon (or not).
Till att denna vackra varelse förändras till en växande argsint hormon kossa. Celluliterna ploppar fram på dem mest konstigaste ställen, som t.ex ovanför pattarna. Ifrån att vara social ute människa till att föredra soffan, helst liggandes med en kudde mellan bena. Och när väl tjejen har hållt ett föredrag om att just denna kväll ska bli extra mysig, så har hon lyckats somna innan klockan blir 21.
Och visst kan det vara lite sexigt med dem växande brösten. Men om nu killen nu skulle råka påpeka detta, blir det hus i helvete med en massa gråt...

Nä vad ska man säga??
Att en graviditet ska funka, så krävs det en stark o stabil karl! Vilken tur jag har, som har Johan. Och jag hoppas att minnet försvinner för honom om graviditeten;-)


Blöt mage

Publicerad 2012-10-02 13:30:47 i Allmänt

Att ha en blöt fläck på magen, är man rätt så van vid när ens kagge är stor. Det vanligaste är att man har en stor blöt ring under naveln efter man har tillbringat tid vid diskbänken. Men ett annat scenarium är att det regnar ute och man inte kan knäppa sin regnjacka.

Om

Min profilbild

Jahapp, väntar barn nr 3 och det sista antagligen. Har sagt att jag ska njuta varenda sekund, men är det så himla underbart som man minns graviditeten. Så här kommer mina tankar... mina känslor och mina hormoner. Det kan förekomma en del ironi, så ta inte allt bokstavligt. Läs, njut och fundera.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela